Per una educació de qualitat i en igualtat

Manifest:

Les persones sotasignants subscriuen el següent MANIFEST:

Estem vivint temps difícils a l’Educació. El Govern estatal i els governs autonòmics volen imposar-nos un model d’Educació de principis del segle passat.

Les retallades que l’Educació i els seus professionals estan sofrint, de dos anys ençà, estan posant en perill el futur del nostre país. Sense invertir-hi no sortirem de la crisi que patim. En aquestos moments ja s’han deixat d’invertir a tot l’estat més de 4.500 milions d’euros.

L’Educació és un dret bàsic establert a la Constitució. I ha d’ésser de qualitat i generadora de la igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania.

Tanmateix, la política educativa del Govern central ha decidit que l’Educació de qualitat sigui només per a les classes privilegiades. No estem disposats perquè això esdevingui. L’Educació és de tothom i per tothom al llarg de la vida.

Les mesures adoptades i imposades pel RD Llei contra la qualitat i contra l’equitat del sistema educatiu suposaran una massificació de les aules, la paralització de nous cicles d’FP, la retallada de plantilles, la precarietat laboral, la privatització de serveis educatius, l’augment de les taxes universitàries, la disminució de beques, la pèrdua de drets laborals.

Amb la finalitat d’aturar aquest brutal atac a l’Educació i no deixar-la retrocedir d’un cop a temps passats, es va convocar una VAGA GENERAL EN L’EDUCACIÓ i ALTRES ACCIONS DE LLUITA el passat 22 de MAIG pels sindicats majoritaris del sector (CCOO, ANPE, CSI-F, STEs-i i FETE-UGT), a les quals s’afegiren centenars de milers de persones.

Ha estat una fita històrica, ja que era la primera vegada que a tot l’estat es convocava una jornada de vaga des de l’Educació Infantil fins a la Universitat. Igualment, ha estat la primera vegada que rep el suport de tota la comunitat educativa: organitzacions sindicals, mares i pares d‘alumnes, estudiants i moviments de renovació pedagògica.

Amb la nostra adhesió explícita, fem una crida als traballadors i traballadores de l’Ensenyament i a tota la ciutadania per tal de participar en les mobilitzacions futures que es convocaran unitariàment dins el marc de la lluita contra les agressions a l’educació.

Adhereix-t’hi:  

http://www.levantatuvoz.es/